Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou
70 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Fusilli
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 4kusyRajčata
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCuketa
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. Omytou cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky nebo na kousky, vsypeme do kastrůlku na 1 lžíci rozehřátého másla a chvíli podusíme. V míse promícháme uvařené těstoviny, rajčata, houby a cuketu. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Potom pokrm zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.