Fusilli s Iilky a rajčaty

25 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme, aby pustil přebytečné tekutiny. Odstraníme střed se semínky a zbytek nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na nudličky, přitom z nich odstraníme semínka a vodu.
  • 3
    Šalotku nakrájíme nadrobno a mírně podusíme na oleji společně s rozdrobenou feferonkou. Přidáme lilek a na prudkém ohni opékáme dorůžova 5 minut. Ochutíme lístky tymiánu, přidáme rajčata. Lehce osolíme, opepříme a podusíme dalších 5 minut.
  • 4
    Těstoviny vložíme do vroucí vody, uvaříme „al dente" a scezené přidáme na pánev s omáčkou. Je-li to nutné, přilijeme trochu vody z jejich varu. Krátce těstoviny prohřejeme, aby vstřebaly chuť omáčky, a obohatíme mozzarellou nakrájenou na kostičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.