Fusilli s klobáskou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1074 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
67 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Klobásky nejprve ze všech stran osmahneme, poté osušíme papírovými utěrkami.
  • 2
    V pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek. Za častého míchání smažíme 6 minut, až je zelenina měkká. Přidáme papriku zbavenou zrníček a nakrájenou na tenké proužky. Poté nasypeme bylinky, sladkou papriku, přilijeme pálivou chilli omáčku. Smažíme při mírné teplotě dalších 6 minut, občas zamícháme.
  • 3
    Do pánve přimícháme nakládaná rajčata. Rozdělíme je pomocí vařečky na menší kousky, dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme při střední teplotě 12 minut, postupně přiléváme zeleninový vývar.
  • 4
    Zatímco se rajská omáčka vaří, nakrájíme osmahnuté klobásky šikmo na kousky dlouhé 1 cm.
  • 5
    Přidáme klobásky do omáčky, snížíme teplotu a dusíme 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  • 6
    Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve s omáčkou. Důkladně promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.