Fusilli s krevetami a hráškem
35 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 225mililitrůVíno bílé
- 3lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 230gramůHrášek
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme krevety. V misce necháme vylouhovat šafrán s bílým vínem. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, opečeme nakrájenou šalotku do měkka. Vložíme uvařené, vyloupané krevety a hrášek, 3 minuty opékáme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve se šalotkou vlijeme výluh ze šafránu a za občasného míchání necháme vyvařit polovinu tekutiny. Osolíme a opepříme dle chuti. Scedíme těstoviny, přidáme je do pánve se směsí, necháme 2 minuty prohřát a servírujeme na talíře. Posypeme nakrájeným koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.