Fusilli s lososem
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 350gramůLosos - filety
- 150gramůHrášek mražený
- 1stroužekČesnek
- 3kusyMáta
- 40mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl), slijeme a necháme okapat.
- 2Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na másle, přidáme celer a dusíme asi 5 minut.
- 3Porce lososa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Vložíme k celeru do pánve spolu s hráškem a dusíme ještě 5 minut. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou mátu, přilijeme víno a smetanu a zvolna povaříme 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Uvařené těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.