Fusilli s míchanou zeleninou
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 250gramůDýně
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůPórek
- 1kusRajčata
- 1kusŠalotka
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nadrobno nakrájíme a podusíme na oleji s česnekem rozkrojeným na polovinu, najemno nakrájeným pórkem a nadrobno nakrájenou papričkou.
- 2Jakmile šalotka zesklovatí, vyjmeme česnek a přidáme dýňovou dužinu nakrájenou na maličké kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme.
- 3Fazolky s odštípnutými špičkami povaříme 3 minuty v osolené vodě a vložíme do ledu, aby vychladly.
- 4Nakrájíme na kousky, přidáme na pánev a podlijeme troškou teplého vývaru.
- 5Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Přitom odstraníme semínka,
- 6přidáme k ostatní zelenině, osolíme a opepříme.
- 7Fusilli uvaříme a scedíme, když jsou ještě trošku syrové, krátce je dovaříme na pánvi společně se zeleninou a vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.