Fusilli s mušlemi
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 1lžíceOlej olivový
- 40gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 3lžícePetržel - nať
- 800mililitrůOmáčka rajčatová
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůMušle v nálevu
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme dobře okapat, vrátíme do hrnce.
- 2Nakrájenou cibuli, drcený česnek, kolečka mrkve a kousky celeru smažíme na oleji doměkka, potom přidáme nasekanou petrželku, rajčatovou omáčku a víno. Za občasného zamíchání omáčku zvolna vaříme 15 minut.
- 3Do omáčky přidáme mušle a smetanu, za občasného zamíchání necháme prohřát. Těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.