Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Přebereme rukolu, omyjeme, důkladně protřepeme a větší část natrháme na malé kousky. Zbývající rukolu odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu. Oloupeme a nasekáme nadrobno šalotky. Parmskou šunku nakrájíme na široké proužky.
  • 2
    Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu se lžičkou olivového oleje a uvaříme na skus těstoviny dle návodu. Po slití přes síto dáme na teplé místo, nejlépe zabalené do utěrky.
  • 3
    Nasekanou šalotku přidáme na rozpuštěné máslo a počkáme, až zesklovatí. Nasypeme rajčata a lehce povaříme do odpaření tekutiny.
  • 4
    Mascarpone přidáme k rajčatům a necháme rozpustit při mírné teplotě. Poté přidáme nakrájenou parmskou šunku s kousky rukoly, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Fusilli dáme na předem nahřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbylou rukolou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.