Fusilli s parmskou šunkou
30 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůCeler řapíkatý
- 20gramůBazalka
- 100gramůŠunka parmská
- 30gramůSýr Parmezán
- 30gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 3500mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na slámu, česnek a bazalku posekáme najemno, šunku nakrájíme na kostičky, oba sýry nastrouháme na hoblinky a spolu smícháme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme celer s mrkví, orestujeme, přisypeme česnek, šunku a osmažíme. Přimícháme těstoviny, bazalku, podle chuti opepříme, osolíme, rozdělíme na talíře a posypeme sýrovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.