Fusilli s plody moře
50 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceEstragon
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4kusyŘedkvička
- 1kusPaprika červená
- 1kilogramMořské plody mix
- 4litryVoda pitná
- 250gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
54 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme do velké mísy a promícháme s 1-2 lžícemi majonézy. Těstoviny necháme za občasného promíchání vychladnout na pokojovou teplotu.
- 2Petrželku a estragon opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. V misce smícháme estragon, petrželku, cayenský pepř, citronovou šťávu, zbytek majonézy a vše dobře promícháme.
- 3Očistíme a omyjeme ředkvičky a nakrájíme je na tenké plátky. Omyjeme papriku a nakrájíme ji na tenké nudličky.
- 4Vařené mořské plody pokrájíme na menší kousky. Ředkvičky, papriku a pokrájené mořské plody přidáme k těstovinám, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Vmícháme majonézu s estragonem, přikryjeme utěrkou a necháme v chladu odležet. Pokud je salát příliš suchý, můžeme do něj podle chuti ještě přimíchat citronovou šťávu nebo majonézu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.