Fusilli se slávkami
55 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŠunka dušená
- 2lžícePažitka
- Na omáčku
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůPórek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na slávky
- 1,8kilogramyMušle slávky
- 140mililitrůVíno bílé
- 1kusŠalotka
- Na těstoviny
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1207 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
34 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlené pórky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Šunku nakrájíme na nudličky, šalotku nakrájíme nadrobno.
- 2Do hrnce vlijeme víno, přidáme šalotku, slávky a pod poklicí prudce vaříme zhruba 5 minut. Poté necháme vychladnout a otevřené slávky vyloupeme. Vývar přecedíme přes husté sítko a odložíme.
- 3V kastrolu smícháme smetanu se solí, pepřem, vmícháme pórek a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut.
- 4V mezičase ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme těstoviny na skus. Uvařené slijeme a necháme okapat.
- 5Ke svařené smetaně přidáme vyloupané slávky, přilijeme asi 120 ml vývaru, který jsme přecedili a povaříme 4 minuty.
- 6V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme okapané těstoviny, šunku a za stálého míchání zahřejeme. K horkým těstovinám přidáme slávky ve smetaně, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.