Fusilli se smetanou a sýrem
55 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 3kusyVejce slepičí
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůSýr Feta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 5gramůMuškátový oříšek
- 125gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1250 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
78 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
854 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout.
- 2Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem.
- 3Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
- 4Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.