Fusilli se smetanou a sýrem

55 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1250 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
78 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
854 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout.
  • 2
    Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem.
  • 3
    Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
  • 4
    Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.