Fussili s chřestovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůChřest bílý
- 3kusyRajčata
- 250gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 2litryVoda pitná
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
22 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.
- 2Očistíme chřest, dolní třetinu oloupeme a rovněž uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém másle. Poté přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a zvolna asi 10minut povaříme.
- 3Krůtí prsa uvaříme, nakrájíme na nudličky, chřest nakrájíme na kousky, přimícháme k rajčatové směsi a dochutíme pepřem a bylinkami.
- 4Omáčku podáváme k připraveným těstovinám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.