Galantina s kuřecím masem a cuketou
230 min.
Ingredience
- bouguet garni
- 1,5kilogramyKuře
- 500gramůVepřová plec
- 1,5lžíceSůl
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůCeler řapíkatý
- 100gramůCuketa
- 1kusVepřová kůže
- 500gramůVývar drůbeží
- 1lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1415 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
97 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře zbavíme kůže tak, aby zůstala v celku. Kůži osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem poklademe na ni (z vnitřní strany) plátky slaniny a opatrně odložíme stranou. Pak kuře vykostíme, čisté maso pokrájíme na malé kousky a odložíme do mísy s předem pomletým vepřovým masem. Malou cuketu oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme ji na malé kostky.
- 2K masu přidáme sůl, pepř, česnek, cuketu, vše dobře promícháme a rozložíme ho na ochucenou stáhnutou kůži. Pevně ji zavineme do rolády a masový váleček převážeme nití. Pekáč vyložíme čistou vepřovou kůží, na něj položíme masovou roládu, přidáme svazek zelených bylinek s řapíkatým celerem a zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč zakryjeme a maso vaříme při mírné teplotě přibližně 3 hodiny.
- 3Uvařenou roládu necháme ve vývaru vychladnout, pak ji vyjmeme, dáme na mísu odkapat a zatížíme závažím. Zakryjeme a dáme na 2 dny zatížené maso do lednice.
- 4Po dvou dnech z galantiny sejmeme závaží, odstraníme niť a nakrájíme porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 7. 2017
Galantina s kuřecím masem a cuketou
Děláme doma podobné 😉