Galantina z husy

230 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
62 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
262 mg
Cukr
660 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou menší husu zbavíme křídel, vykostíme, omyjeme a osušíme.
  • 2
    Polovinu vepřového masa nakrájíme na kostičky, druhou polovinu umeleme spolu s drůbežími játry. Do mletého masa přidáme bílky, mouku, sůl, pepř, koňak, vše v míse důkladně promícháme. Nakonec vmícháme na proužky pokrájenou šunku a kostičky masa. Vzniklou směsí naplníme vykostěnou husu, kterou pak zašijeme bílou režnou nití, převážeme a zformujeme do tvaru úhledného válečku.
  • 3
    Do velkého kastrolu vložíme husí křídla a kosti, překrojenou oloupanou cibuli, bobkový list, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vložíme připravenou husu, přikryjeme pergamenovým papírem a necháme „táhnout“ 2½ - 3 hodiny.
  • 4
    Po této době husu vyjmeme, necháme asi 6 hodin vystydnout.
  • 5
    Šťávu z husy přecedíme do kastrolku, necháme vychladnout a dáme do ledničky ztuhnout. Druhý den sebereme tuk a vzniklý rosol nakrájíme na kousky.
  • 6
    Vychladlou husu zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, mírně stáhneme a dáme na 24 hodin do ledničky.
  • 7
    Po této době husu rozbalíme, odstraníme nitě, husu nakrájíme na plátky. Podáváme obložené kousky rosolu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.