Galantina z tresky
165 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 60gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 2,5litryVoda pitná
- 150gramůŠpenátový protlak mražený
- 60gramůPetržel kořen
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 1decilitrMléko polotučné
- 60gramůMrkev kořen
- 1kusŽemle tuková
- 1baleníŽelatina
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi osmažíme na rozpáleném másle cibuli nakrájenou nadrobno. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Smícháme s osmaženou cibulí a pokrájeným masem z tresky a rozmixujeme ručním mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme 1 vejce a důkladně promícháme.
- 2Připravíme dva druhy omelet. Do jedné mísy oddělíme bílky, přidáme k nim rozmražený špenát, osolíme a na lžičce másla usmažíme omeletu. V druhé míse smícháme žloutky, dvě lžíce vody, sůl a usmažíme druhou omeletu. Rozloženou utěrku potřeme změklým máslem a rozprostřeme na ní rozmixovanou hmotu z tresčího masa do přibližného obdélníku. Omelety nakrájíme na slabé, delší proužky a ve střídavých pruzích je poklademe na rozprostřené maso. Galantinu svineme do rolády a pevně zavážeme nejen na koncích, ale i po celé délce válce.
- 3Do hrnce vlijeme 2 l vody, přidáme oloupanou kořenovou zeleninu, česnek, cibuli, bobkový list a přivedeme k varu. Vložíme galantinu a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, případně dolijeme vodu. Maso necháme vychladnout ve vývaru, studené vyjmeme z utěrky a nakrájíme na plátky, které poklademe na oválný tác. V hrnci smícháme 250 ml vývaru s práškovou želatinou, uvaříme podle návodu a vzniklým rosolem zalijeme plátky galantiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.