Garnát s rýží
100 min.
Ingredience
- 300gramůRýže Basmati
- 2kilogramyGarnát obecný
- 4kusyCibule
- 300gramůRajčata
- 60gramůCeler řapíkatý
- 60gramůPetržel - nať
- 1decilitrVíno Marsala
- 1decilitrVíno bílé
- 1litrVývar rybí
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1124 kcal
Bílkoviny
151 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme garnáty, vhodíme do hrnce, zalijeme osolenou vařící vodou, přidáme oloupané a na poloviny překrojené cibulky a celer. Necháme několik minut povařit, vyjmeme a vodu uschováme. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko a dáme stranou.
- 2V hmoždíři utlučeme hlavy garnátů. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme spařená a oloupaná rajčata. Za 2 minuty přidáme v hmoždíři rozetřené garnáty. Vše 5 minut podusíme, přilijeme rybí vývar a půl hodiny povaříme. V pánvi rozehřejeme máslo, 2 minuty smažíme ocásky garnátů, přidáme propasírovaná rajčata, sůl a pepř.
- 3Oloupeme a nasekáme zbývající cibuli a osmažíme. Přisypeme rýži a smažíme. Zalijeme bílým vínem, marsalou a přiléváme scezený vývar. Stáhneme rýži z ohně, vmícháme zbývající máslo a nastrouhaný sýr. Rýži podáváme na omáčce z garnátů, posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.