Garnáti s estragonem
45 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 60gramůEstragon
- 30mililitrůOcet vinný
- 10gramůHořčice
- 400gramůGarnát obecný
- 100gramůPórek
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůVíno bílé
- 3kusyPepř černý celý
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli najemno pokrájíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Cibuli a pórek dáme do hrnce, přidáme petrželku, tymián a bobkový list. Všechno zalijeme 1 litrem vody a vínem, přidáme zrníčka pepře a trochu soli. Směs uvedeme do varu a vše asi 15 minut povaříme.
- 2Garnátů očistíme a rovněž přidáme do hrnce. Necháme je 6-7 minut vařit pod pokličkou, pak sporák vypneme a necháme je v tekutině vychladnout.
- 3Zatím si uděláme zálivku. Do misky dáme sůl, pepř, hořčici a bílý vinný ocet, vše promícheme, a přiléváme pomalu olej a šleháme, dokud nevymícháte hladkou zálivku. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a estragon.
- 4Garnáty scedíme, rozložíme je stejnoměrně na servírovací mísu a podáváme s připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.