Garnáti se špenátem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 485gramůGarnát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 12 lžíce olivového oleje rozpálíme v hrnci a nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova.
- 2Přidáme nakrájenou kapii na kostičky, česnek a rajčata a 7 minut smažíme.
- 3Přidáme špenát, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a okořeníme.
- 410 minut vaříme pod pokličkou, dokud špenát nezměkne.
- 5Odstavíme hrnec, zamícháme zeleninu a udržujeme teplou.
- 6Do větší pánve nalijeme zbytek oleje a smažíme 3 minuty garnáty.
- 7Garnáty - krevety přimícháme do špenátu a přesypeme do servírovací mísy ozdobené plátky citronu.
- 8Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.