Garnátový špíz
18 min.
Ingredience
- 400gramůGarnát obecný
- 400gramůCibule
- 200gramůOlivy černé
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 120gramůBarbecue omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na špíz použijeme pouze maso z garnátů bez krunýřů. Vyloupané maso osolíme, lehce opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na osminky.
- 2Na jehly napichujeme střídavě garnáty, cibuli a olivy bez pecek. Položíme na středně rozpálený gril a opékáme z každé strany přibližně 4 minuty.
- 3Špízy podáváme přímo na jehle s nějakou pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.