Garnáty dušené s rajčaty a paprikami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
14 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Omytý celer očistíme a nadrobno pokrájíme. Chilli papričky roztlučeme v hmoždíři najemno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo, nasypeme cibuli, česnek, papriku a celer, restujeme cca 5 minut. Přidáme mouku a dozlatova osmahneme. Zalijeme vínem, vmícháme rajčata, chilli, bobkový list, worcester a tymián. Přivedeme k varu a zakryté za stálého míchání dusíme cca 20 minut na mírném ohni.
  • 3
    Krunýře garnátů na zádech rozřízneme, rozevřeme a maso vyjmeme. Špičatým nožem odstraníme tmavá střívka. Maso propláchneme, osušíme na kuchyňské utěrce, pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem, vyjmeme bobkový list. Vmícháme garnáty a povaříme cca 4-5 minut na mírném ohni. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.