Garnáty dušené s rajčaty a paprikami
45 min.
Ingredience
- 750gramůRajčata
- 1kusCibule
- 500gramůPaprika zelená
- 2kusyCeler řapíkatý
- 4kusyChilli paprička sušená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceTymián čerstvý
- 750gramůGarnát obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 0,25litrVíno bílé
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
14 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Omytý celer očistíme a nadrobno pokrájíme. Chilli papričky roztlučeme v hmoždíři najemno.
- 2V hrnci rozpálíme máslo, nasypeme cibuli, česnek, papriku a celer, restujeme cca 5 minut. Přidáme mouku a dozlatova osmahneme. Zalijeme vínem, vmícháme rajčata, chilli, bobkový list, worcester a tymián. Přivedeme k varu a zakryté za stálého míchání dusíme cca 20 minut na mírném ohni.
- 3Krunýře garnátů na zádech rozřízneme, rozevřeme a maso vyjmeme. Špičatým nožem odstraníme tmavá střívka. Maso propláchneme, osušíme na kuchyňské utěrce, pokapeme citronovou šťávou.
- 4Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem, vyjmeme bobkový list. Vmícháme garnáty a povaříme cca 4-5 minut na mírném ohni. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.