Garnáty na okurkovém talíři
15 min.
Ingredience
- 450gramůGarnát obecný
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1kusOkurka salátová
- 5lžicOmáčka sójová
- 3lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme nadrobno. Koriandr opláchneme a lístky nasekáme nadrobno. Z garnátů špičkou nože odřízneme střívko. Chilli papričku nakrájíme na drobné kousky. Okurku nakrájíme na plátky a vyložíme s ní dno talířů, na kterých budeme pokrm podávat.
- 2Rozpálíme wok pánev a nalijeme do ní olej. Do pánve nasypeme garnáty a dvě minuty je opékáme, poté je dáme stranou. Do woku nyní prolisujeme česnek a přidáme zbylé pokrájené suroviny. Opékáme za stálého míchání dvě minuty, poté přidáme garnáty, med, sójovou omáčku a sůl s pepřem dle vlastní chuti. Opěkáme vše dalších pět minut. Na poslední minutu přidáme koriandr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.