Gaskoňské řezy
30 min.
Ingredience
- 900gramůHovězí svíčková
- 100gramůSýr Gruyére
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůKečup
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 150mililitrůVíno červené
- 25gramůKapary
- 50gramůCibule sterilovaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej stolní
- 4lžíceStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
566 mg
Cukr
996 mg
Postup přípravy
- 1Omytou svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.
- 2Řezy vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
- 3V misce smícháme 50ml oleje, kečup, víno, očištěné hlavičky žampionů, kapary a nakládané cibulky.
- 4Připravenou studenou omáčkou přelijeme porce masa na talířích.
- 5Můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.