Gaspacho
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůVeka
- 1kusPaprika zelená
- 8kusůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 3lžíceOcet vinný
- 850mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
13 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
- 2Směs mixujeme, dokud není hladká.
- 3Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu.
- 4Necháme nejméně 2 hodiny vychladit.
- 5Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.