Gaspacho

20 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
13 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
  • 2
    Směs mixujeme, dokud není hladká.
  • 3
    Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu.
  • 4
    Necháme nejméně 2 hodiny vychladit.
  • 5
    Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.