Gaspacho s bílým chlebem
15 min.
Ingredience
- 7kusůRajčata
- 2kusyCibule
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyPaprika červená
- 3kusyPaprika zelená
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceOcet vinný červený
- 1litrRajčatová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rajčata křížem nakrojíme a přelijeme horkou vodou, oloupeme a odstraníme zbytky po stopkách. Oloupeme cibuli. Salátovou okurku a papriky rozpůlíme, očistíme a omyjeme. Zeleninu a bílý chléb nakrájíme na kostky. Oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme. Polovinu kostek zeleniny a bílého chleba, česnek, olej, ocet, vývar a rajskou šťávu umixujeme a ochutíme solí, pepřem a paprikou. Zbývající chléb opečeme a se zbývající zeleninou podáváme k polévce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.