Gazdovská paštika

220 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
774 mg
Cukr
600 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle se sádlem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme králičí maso, opečeme, trochu podlijeme a podusíme doměkka.
  • 2
    Vepřový bok bez kosti upečeme a umeleme, omytá játra naškrábáme. Studené králičí maso vykostíme a rovněž umeleme, přistrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky nakrájené a namočené ve smetaně, drcený česnek, sůl, pepř a paštikové koření. Vše dobře promícháme, přeneseme na pomaštěný alobal a pečlivě zavřeme.
  • 3
    Vaříme v páře 100 minut. Dáme vychladit do druhého dne v lednici. Paštiku krájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.