Gazdovská paštika
220 min.
Ingredience
- 300gramůKráličí maso
- 200gramůVepřový bok
- 150gramůJátra vepřová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 10gramůCitronová kůra
- 1stroužekČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyRohlíky bílé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaštikové koření
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
774 mg
Cukr
600 mg
Postup přípravy
- 1Na másle se sádlem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme králičí maso, opečeme, trochu podlijeme a podusíme doměkka.
- 2Vepřový bok bez kosti upečeme a umeleme, omytá játra naškrábáme. Studené králičí maso vykostíme a rovněž umeleme, přistrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky nakrájené a namočené ve smetaně, drcený česnek, sůl, pepř a paštikové koření. Vše dobře promícháme, přeneseme na pomaštěný alobal a pečlivě zavřeme.
- 3Vaříme v páře 100 minut. Dáme vychladit do druhého dne v lednici. Paštiku krájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.