Gazpacho s krevetami
50 min.
Ingredience
- 30mililitrůSherry brandy
- 1kusCibule
- 3kusyBazalka
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 6kusůRajčata
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 250mililitrůRajčatová šťáva
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30gramůMed včelí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná rajčata a okurky zbavené semínek, očištěné papriky a chilli papričky, cibulí, česnek a bazalku nakrájíme nadrobno.
- 2Dobře promícháme olivový olej, ocet, sherry brandy, med a citrónovou šťávu, aby vznikla homogenní zálivka. Procezený vývar promícháme s rajčatovou šťávou a připravenou zálivkou a ochutíme solí a pepřem.
- 3Polovinu rajčat, okurek, paprik a lístků bazalky a celé množství chilli papriček, cibule a česnek několik minut mixujeme.
- 4Smícháme rozmixovanou zeleninu se zbývajícími kousky rajčat, okurek a paprik, dobře promícháme a uložíme do chladničky.
- 5Před podáváním rozdrtíme v mixéru ledové kostky, vmícháme do vychlazené polévky, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zbývající bazalkou a krevetami.
- 6Podáváme s čerstvou ciabattou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.