Gazpacho s krevetami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná rajčata a okurky zbavené semínek, očištěné papriky a chilli papričky, cibulí, česnek a bazalku nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Dobře promícháme olivový olej, ocet, sherry brandy, med a citrónovou šťávu, aby vznikla homogenní zálivka. Procezený vývar promícháme s rajčatovou šťávou a připravenou zálivkou a ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Polovinu rajčat, okurek, paprik a lístků bazalky a celé množství chilli papriček, cibule a česnek několik minut mixujeme.
  • 4
    Smícháme rozmixovanou zeleninu se zbývajícími kousky rajčat, okurek a paprik, dobře promícháme a uložíme do chladničky.
  • 5
    Před podáváním rozdrtíme v mixéru ledové kostky, vmícháme do vychlazené polévky, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zbývající bazalkou a krevetami.
  • 6
    Podáváme s čerstvou ciabattou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.