Gazpacho s opečenými červenými paprikami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené papriky nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Oloupané šalotky a česnek nasekáme na jemno, dobře vyzrálá soudková rajčata nakrájíme na kostky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm šalotky, česnek, tymián a bobkový list. Česnek a šalotky by měly změknout, nesmí však změnit barvu. Přidáme proužky paprik a bazalku, prudce opékáme 5 minut, dokud papriky nezměknou. Stáhneme oheň a směs zahříváme za občasného zamíchání ještě 10-15 minut. Tím se zvýrazní chuť paprik. Odstavíme z ohně, přidáme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl a pepř. Necháme odležet, nejlépe přes noc.
  • 3
    Vyjmeme tymián, bazalku a bobkový list a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu, tabasco a rajčatový protlak a znovu krátce mixujeme.
  • 4
    Polévku propasírujeme sítem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Před podáváním ji vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.