Gazpacho s opečenými červenými paprikami
50 min.
Ingredience
- 3kusyPaprika červená
- 4kusyŠalotka
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 3kusyBazalka
- 7kusůRajčata soudková
- 800mililitrůRajčatová šťáva
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaTabasco
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Červené papriky nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Oloupané šalotky a česnek nasekáme na jemno, dobře vyzrálá soudková rajčata nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm šalotky, česnek, tymián a bobkový list. Česnek a šalotky by měly změknout, nesmí však změnit barvu. Přidáme proužky paprik a bazalku, prudce opékáme 5 minut, dokud papriky nezměknou. Stáhneme oheň a směs zahříváme za občasného zamíchání ještě 10-15 minut. Tím se zvýrazní chuť paprik. Odstavíme z ohně, přidáme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl a pepř. Necháme odležet, nejlépe přes noc.
- 3Vyjmeme tymián, bazalku a bobkový list a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu, tabasco a rajčatový protlak a znovu krátce mixujeme.
- 4Polévku propasírujeme sítem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Před podáváním ji vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.