Gazpačo

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do masového vývaru zamícháme ocet. Na kostičky nakrájíme 150 g chleba a pokapeme ho tekutinou. Necháme v klidu 10 minut.
  • 2
    Rajčata krátce vložíme do vroucí vody, vyndáme je, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Jedno rajče odložíme stranou. Rozpůlíme papriky, očistíme, omyjeme. Okurky rozpůlíme a lžíci odstraníme semena. 100g paprik a stejné množství okurky necháme v celku. Zbytek nakrájíme na kostičky. Nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme česnek.
  • 3
    Postupně rozmixujeme chléb a zeleninu. Vložíme do polévkové mísy, přidáme česnek, 1 lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje.
  • 4
    Osolíme, opepříme, přilijeme masový vývar a necháme v ledničce několik hodin uležet.
  • 5
    Nakrájíme na kostičky zbývající chléb a zeleninu včetně cibule. Chléb opečeme dozlatova na rozehřátem oleji. Chléb a nakrájenou zeleninu podáváme k vychlazené polévce odděleně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.