Gazpačo
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 700gramůOkurka salátová
- 2kusyPaprika zelená
- 4lžíceOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5stroužkůČesnek
- 700gramůRajčata
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 200gramůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do masového vývaru zamícháme ocet. Na kostičky nakrájíme 150 g chleba a pokapeme ho tekutinou. Necháme v klidu 10 minut.
- 2Rajčata krátce vložíme do vroucí vody, vyndáme je, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Jedno rajče odložíme stranou. Rozpůlíme papriky, očistíme, omyjeme. Okurky rozpůlíme a lžíci odstraníme semena. 100g paprik a stejné množství okurky necháme v celku. Zbytek nakrájíme na kostičky. Nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme česnek.
- 3Postupně rozmixujeme chléb a zeleninu. Vložíme do polévkové mísy, přidáme česnek, 1 lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje.
- 4Osolíme, opepříme, přilijeme masový vývar a necháme v ledničce několik hodin uležet.
- 5Nakrájíme na kostičky zbývající chléb a zeleninu včetně cibule. Chléb opečeme dozlatova na rozehřátem oleji. Chléb a nakrájenou zeleninu podáváme k vychlazené polévce odděleně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.