Gemerské knedlíky
30 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500gramůBrambory
- 300gramůUzené maso vařené
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
58 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme.
- 2Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
- 3Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.
- 4Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.