Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou
65 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
- 30gramůMáslo čerstvé
- 85mililitrůMléko plnotučné
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 65gramůStrouhanka
- 2lžíceSýr Eidam cihla 45%
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kilogramGemfish
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme a společně s horkým mlékem a máslem rozmačkáme na kaši. Tu osolíme a rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Přelijeme třetinou zakysané smetany a posypeme najemno nakrájenou cibulí.
- 2Na kaši poklademe ryby a posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Přelijeme větší částí zbylé smetany a zaprášíme mletou paprikou.
- 3Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a cca 30-35 minut zapečeme dozlatova.
- 4Rozdělíme na talíře, každou porci dozdobíme lžící smetany a poprášíme paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.