Glazovaná mrkev s tymiánem
25 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr třtinový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 450gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, máslo, cukr a rozmělněný česnek vložíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Přilijeme tolik studené vody, aby hladina sahala nad mrkev.
- 2Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 8-10 minut do poloměkka.
- 3Potom pokličku odstraníme a mrkev vaříme dál do odpaření tekutiny. Mrkev má být zlatavá a potažená sklovitou glazurou. Kastrolem občas potřeseme. Před podáváním posypeme pokrm lístky tymiánu.
- 4Glazovaná mrkev je vhodnou přílohou k pečenému hovězímu, vepřovému nebo jehněčímu masu a k drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.