Glazovaná mrkev s tymiánem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, máslo, cukr a rozmělněný česnek vložíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Přilijeme tolik studené vody, aby hladina sahala nad mrkev.
  • 2
    Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 8-10 minut do poloměkka.
  • 3
    Potom pokličku odstraníme a mrkev vaříme dál do odpaření tekutiny. Mrkev má být zlatavá a potažená sklovitou glazurou. Kastrolem občas potřeseme. Před podáváním posypeme pokrm lístky tymiánu.
  • 4
    Glazovaná mrkev je vhodnou přílohou k pečenému hovězímu, vepřovému nebo jehněčímu masu a k drůbeži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.