Glazované cibulky
40 min.
Ingredience
- 500gramůCibule perlová
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCukr třtinový
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
822 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme vodu k varu, cibulky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme vroucí vodou. Necháme 2 minuty odstát, vodu slijeme a cibulky oloupeme.
- 2V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, vložíme cibulky a za stálého míchání je po dobu 8 minut opékáme ze všech stran dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání pečeme další 2 minuty.
- 3Vmícháme 1 lžíci lístků tymiánu, cukr, vývar, červený vinný ocet a mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Tekutinu přivedeme k varu, snížíme teplotu a 10 minut zvolna cibulky vaříme doměkka.
- 4Zda jsou cibulky dostatečně měkké, vyzkoušíme špičkou nože. Omáčka se za tu dobu přemění v sirupovitou glazuru.
- 5Do omáčky vmícháme ocet balsamico, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké i studené, ozdobené snítkami tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.