Glazované cibulky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
822 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme vodu k varu, cibulky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme vroucí vodou. Necháme 2 minuty odstát, vodu slijeme a cibulky oloupeme.
  • 2
    V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, vložíme cibulky a za stálého míchání je po dobu 8 minut opékáme ze všech stran dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání pečeme další 2 minuty.
  • 3
    Vmícháme 1 lžíci lístků tymiánu, cukr, vývar, červený vinný ocet a mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Tekutinu přivedeme k varu, snížíme teplotu a 10 minut zvolna cibulky vaříme doměkka.
  • 4
    Zda jsou cibulky dostatečně měkké, vyzkoušíme špičkou nože. Omáčka se za tu dobu přemění v sirupovitou glazuru.
  • 5
    Do omáčky vmícháme ocet balsamico, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké i studené, ozdobené snítkami tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.