Glazované grilované řízky
25 min.
Ingredience
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůSirup javorový
- 20mililitrůHořčice
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 50mililitrůOlej olivový
- 400gramůSalát ledový
- 600gramůVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, nasolíme a rozložíme na tác.
- 2Z javorového sirupu, oleje, hořčice a koriandru smícháme marinádu, kterou bohatě potřeme maso z obou stran, necháme hodinu uležet. Potom rozložíme na gril a opékáme 15 minut za průběžného otáčení. Pár minut před dokončením řízky ještě jednou pořádně natřeme, aby se vytvořil lesklý povlak. Podáváme s natrhaným ledovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.