Glazované mrkve
30 min.
Ingredience
- 600gramůKarotka
- 1,5litryVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr krupice
- 40gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Malé karotky vložíme do hrnce s vývarem tak, aby byly ponořené, přidáme tymián, bobkový list a česnek a vaříme asi 8 minut, karotky ale nesmějí změknout.
- 2Karotky vyjmeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme sůl a pepř, vložíme karotky a zahříváme několik minut.
- 3Přilijeme rozpuštěné máslo a posypeme cukrem a za stálého otáčení na mírném ohni opékáme a poléváme výpekem z pánve. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.