Gnocchi alla romana

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
625 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko, polovinu muškátového oříšku, sůl a pepř smícháme v hrnci, uvedeme do varu, potom ztlumíme oheň a postupně vmícháme semolinu. Za občasného zamíchání směs vaříme 5-10 minut do zhoustnutí.
  • 2
    Necháme trochu vychladnout, pak do něj vmícháme vejce a 100 g parmezánu. Hotové těsto rozetřeme na plech a uložíme asi na hodinu do chladničky, aby ztuhlo.
  • 3
    Z těsta vykrájíme kolečka (noky) o průměru asi 4 cm, rozložíme je na tukem vytřený plech. Pokapeme rozehřátým máslem, zalijeme smetanou. Zbylý parmezán smícháme s mozzarellou a směsí noky posypeme. Okořeníme zbylým muškátovým oříškem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20-25 minut dozlatova. Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.