Gnocchi alla romana
60 min.
Ingredience
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 3gramyMuškátový oříšek
- 85gramůMouka pšeničná - Semolina
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSýr Parmezán
- 60gramůMáslo čerstvé
- 130mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůMozzarella
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
625 mg
Postup přípravy
- 1Mléko, polovinu muškátového oříšku, sůl a pepř smícháme v hrnci, uvedeme do varu, potom ztlumíme oheň a postupně vmícháme semolinu. Za občasného zamíchání směs vaříme 5-10 minut do zhoustnutí.
- 2Necháme trochu vychladnout, pak do něj vmícháme vejce a 100 g parmezánu. Hotové těsto rozetřeme na plech a uložíme asi na hodinu do chladničky, aby ztuhlo.
- 3Z těsta vykrájíme kolečka (noky) o průměru asi 4 cm, rozložíme je na tukem vytřený plech. Pokapeme rozehřátým máslem, zalijeme smetanou. Zbylý parmezán smícháme s mozzarellou a směsí noky posypeme. Okořeníme zbylým muškátovým oříškem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20-25 minut dozlatova. Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.