Gnocchi s tomatovou omáčkou
110 min.
Ingredience
- Bramborové noky
- 1kilogramBrambory
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 35gramůSýr Parmezán
- Rajčatová omáčka
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 80gramůCeler řapíkatý
- 120gramůMrkev kořen
- 850gramůRajčata
- 1lžičkaCukr krupice
- 10gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli, celer a kolečka mrkve smažíme, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a cukr, osolíme a opepříme. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň na minimum a omáčku asi 20 minut vaříme. Dáme ji vychladnout a po částech ji rozmixujeme. Přidáme bazalku a odložíme.
- 2Oloupané brambory uvaříme doměkka ve vodě. Scedíme je a rozmačkáme na hladkou kaši. Do kaše vmícháme vařečkou změklé máslo, mouku a vejce. Necháme vychladnout.
- 3Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny utvoříme váleček o průměru asi 3 cm. Nakrájíme jej na kousky, každý kousek stlačíme zadní stranou.
- 4Noky postupně vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme a dáme na talíře. Podáváme s rajčatovou omáčkou a nastrouhaným parmezánem. Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.