Gnocchi se špekem a sýrem
30 min.
Ingredience
- 170gramůHrášek
- 30gramůSlanina vepřová
- 80mililitrůOlej olivový
- 60gramůSýr Feta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 350gramůGnocchi bramborové
- 1kusŠalotka
- 260mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nasekáme najemno a na pánvi s olejem a s 1 lžící vody chvíli vaříme. Špek nakrájíme na slabé proužky a pak na kostičky.
- 2V jiné pánvičce rychle spaříme hrášek, aby se z něj uvolnily slupky,
- 3přidáme ho k šalotce a zvolna podusíme 4 minuty.
- 4Přidáme špek a podlijeme sběračkou teplé vody. Vše dále vaříme
- 52-3 minuty.
- 6Gnocchi vaříme ve slané vodě „al dente" a scedíme. Dáme na pánev, necháme vsáknout vodu z omáčky a posypeme rozdrobenou fetou.
- 7Na závěr posypeme černým pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.