Gnocchi se sýrem Fontina
25 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Fontina
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSýr Parmezán
- 400gramůBramborové noky
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
50 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
823 mg
Postup přípravy
- 1Sýr fontina nakrájíme najemno, smícháme se smetanou, máslem, nastrouhaným parmazánem, vložíme do vodní lázně a zahříváme cca 8min až se sýr roztaví a omáčka je hladká.
- 2Mezitím uvaříme v osolené vodě noky, když vyplavou k povrchu, jsou hotové. Scedíme, rozdělíme do misek a přelijeme horkou omáčkou. Dozdobíme lístky oregana nebo jinými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.