Góánské krevetové kari
40 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyCibule
- 8stroužkůČesnek
- 8kusůFeferony
- 4lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kokos rozvaříme, smícháme s hořčicí, utřeným česnekem, ostatním kořením, nasekanými feferonkami a nakonec ochutíme solí.
- 2Jednu cibuli nadrobno rozsekáme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme směs koření, druhou cibuli pokrájenou na kolečka, vařené krevety, směs dusíme do zhoustnutí šťávy. Poté dochutíme citronem a podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.