Golubce s masem
65 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 300gramůZakysaná smetana
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůHovězí maso přední
- 300gramůVepřová plec
- 30gramůSůl
- 300gramůRýže loupaná
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůTuk
- 30gramůKopr sterilovaný
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
43 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně semeleme a osolíme. Přidáme dušenou prochladlou rýži, pepř, drobně nakrájenou cibuli zpěněnou na másle a vše dobře promícháme.
- 2Listy hlávkového zelí omyjeme a spaříme v mírně osolené vodě.
- 3Zelné listy naplníme masovou směsí a zabalíme závitky. Narovnáme je do pekáče vymazaného tukem a zapečeme v troubě.
- 4Připravíme světlou zásmažku z druhé části tuku a z prosáté mouky, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, vlijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme jemně nakrájený sterilovaný kopr a omáčku vlijeme na zapečené závitky.
- 5Nakonec omáčku přisolíme a vše ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.