Gorgonzolový krém s hruškou a salátem
20 min.
Ingredience
- 150gramůSalát hlávkový
- 1kusČekanka
- 150gramůSalát Lollo Biondo
- 60gramůCibule
- 1kusAvokádo
- 1kusCitrony
- 20gramůČočka klíčky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 20mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyHrušky
- 40mililitrůOřechový olej
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Saláty a čekanku omyjeme, na nahrubo natrháme na kousky. Avokádo oloupeme a dužinu pokrájíme na kostičky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, olejem. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců.
- 2Salát smícháme s avokádem, výhonky a cibulí, přelijeme zálivkou. Sýr rozmačkáme se zakysanou smetanou a opepříme. Cukrářský sáček naplníme sýrovou směsí. Salát rozdělíme na talíře, navrch dáme půl hrušky, na kterou nastříkáme ozdobně sýrovou směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.