Grapefruitová kolečka z avokáda s kaviárem
20 min.
Ingredience
- 2kusyAvokádo
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaEstragon
- 120gramůKaviár
- 1špetkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme růžové grapefruity i s blánou, aby zbyla jen dužina, kterou pokrájíme na malé kousky.
- 2Vedle v misce vydlabeme z avokád dužinu, zalijeme ji citronovou šťávou, osolíme, okořeníme pepřem a kari a vše rozmačkáme na hladkou kaši.
- 3Servírujeme pomocí asi 8 cm formičky. Položíme jí do středu talíře a vyplníme dno grapefruitovou dužinou. Na grapefruity poklademe avokádové pyré a navrch dáme vrstvu kaviáru. Když suroviny pěchujeme, mírně je stlačíme, aby po sundání formičky držely tvar. Navrch můžeme kolečka ozdobit najemno posekaným čerstvým estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.