Gratinovaná čekanka na toastu
20 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPetržel - nať
- 1kusRajčata
- 2kusyČekanka
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 8plátkůChléb toastový
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme omyté listy čekanky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a estragonem. Vše krátce opečeme a necháme vychladit.
- 2Směs rozdělíme na plátky opečeného toastového chleba a posypeme nastrouhaným sýrem. Dozlatova zapečeme a hotové toasty ozdobíme petrželkou a plátkem rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.