Gratinovaná dýně s ementálem
55 min.
Ingredience
- Na krém
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nejlépe lžící a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Oloupaný česnek rozmačkáme, sýr nastrouháme nahrubo.
- 3V kastrolu asi 7 minut vaříme smetanu s česnekem a polovinou tymiánu.
- 4Dýni narovnáme do zapékací mísy, přelijeme přes síto krémem, posypeme zbylými lístky tymiánu a ustrouhaným sýrem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.