Gratinovaná dýně s ementálem

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nejlépe lžící a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 2
    Oloupaný česnek rozmačkáme, sýr nastrouháme nahrubo.
  • 3
    V kastrolu asi 7 minut vaříme smetanu s česnekem a polovinou tymiánu.
  • 4
    Dýni narovnáme do zapékací mísy, přelijeme přes síto krémem, posypeme zbylými lístky tymiánu a ustrouhaným sýrem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.