Gratinovaná husí játra s fenyklem
50 min.
Ingredience
- 400gramůJátra husí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1špetkaEstragon
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná a odblaněná játra opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na nudličky nakrájený fenykl, krátce podusíme a promícháme s játry nakrájenými na plátky. Osolíme, opepříme a přidáme estragon a nasekanou petrželku. Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek.
- 3Do rozšlehaných žloutků přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme na játra.
- 4Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.