Gratinovaná husí játra s fenyklem

50 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
126 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a odblaněná játra opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.
  • 2
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na nudličky nakrájený fenykl, krátce podusíme a promícháme s játry nakrájenými na plátky. Osolíme, opepříme a přidáme estragon a nasekanou petrželku. Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek.
  • 3
    Do rozšlehaných žloutků přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme na játra.
  • 4
    Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.