Gratinovaná květáková terina

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Změklé máslo (3 lžíce) utřeme se žloutky a z bílků ušleháme pevný sníh.
  • 3
    Uvařený květák najemno nasekáme, přidáme utřené máslo se žloutky, sůl, pepř a strouhanku. Nakonec zlehka vmícháme sníh a vše dobře promícháme.
  • 4
    Směs rozetřeme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.