Gratinovaná květáková terina
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 5lžicStrouhanka
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladnout.
- 2Změklé máslo (3 lžíce) utřeme se žloutky a z bílků ušleháme pevný sníh.
- 3Uvařený květák najemno nasekáme, přidáme utřené máslo se žloutky, sůl, pepř a strouhanku. Nakonec zlehka vmícháme sníh a vše dobře promícháme.
- 4Směs rozetřeme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.