Gratinovaná locika s ančovičkami
35 min.
Ingredience
- 160gramůCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 5kusůAnčovičky konzervované
- 500gramůLocika salátová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 140gramůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme 4 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli. Po 3min přidáme omytou a nakrájenou lociku, promícháme, ochutíme solí, pepřem a nasypeme nasekanou petrželku.
- 2Směs rozdělíme na talíře vhodné k zapékání.
- 3V pánvi necháme na zbytku oleje rozpustit ančovičky, přidáme rozmixovaný chléb a 3-4min orestujeme.
- 4Posypeme jím zeleninu na talířích, přidáme strouhaný parmazán a v troubě grilujeme 3-4min.
- 5Ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.