Gratinovaná polenta

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar přivedeme k varu, za stálého míchání do něj nasypeme krupici. Vaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.
  • 2
    Formu na pečení vymažeme a vlijeme do ní polentu. Povrch uhladíme a polentu necháme vychladnout.
  • 3
    Tvaroh smícháme se smetanou, solí, pepřem a 50 g nastrouhaného parmezánu. Polentu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na plátky.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme, polentu s rajčaty a sýrovou směsí střídavě naskládáme do mísy, podobně jako tašky na střeše. Povrch posypeme zbylým parmazánem a vločkami tuku.
  • 6
    Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.