Gratinovaná polenta
50 min.
Ingredience
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůPolenta
- 400gramůTvaroh jemný
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 600gramůRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu, za stálého míchání do něj nasypeme krupici. Vaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.
- 2Formu na pečení vymažeme a vlijeme do ní polentu. Povrch uhladíme a polentu necháme vychladnout.
- 3Tvaroh smícháme se smetanou, solí, pepřem a 50 g nastrouhaného parmezánu. Polentu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
- 4Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na plátky.
- 5Zapékací mísu vymažeme, polentu s rajčaty a sýrovou směsí střídavě naskládáme do mísy, podobně jako tašky na střeše. Povrch posypeme zbylým parmazánem a vločkami tuku.
- 6Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.