Gratinovaná růžičková kapusta
35 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 5kusůPepř černý celý
- 500gramůKapusta růžičková
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
301 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vložíme do zapékací mísy na 20 g rozehřátého másla, pokapeme 3 lžícemi vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení mísou občas zatřeseme.
- 2Na zbylém másle osmažíme strouhanku, poklademe ji na kapustičky a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Gratinujeme v troubě tak dlouho, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.