Gratinovaná růžičková kapusta

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
301 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vložíme do zapékací mísy na 20 g rozehřátého másla, pokapeme 3 lžícemi vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení mísou občas zatřeseme.
  • 2
    Na zbylém másle osmažíme strouhanku, poklademe ji na kapustičky a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Gratinujeme v troubě tak dlouho, až se sýr roztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.